Tema

1.      Hur olika är mäns och kvinnors beteenden, värderingar, förutsättningar och villkor?  Beskriv skillnaderna mellan könen som du uppfattar det. Vad beror skillnaderna på? Hur mycket beror det på biologiska skillnader och hur mycket på vår uppfostran och samhällets normer? Tycker du att synen på och uppdelningen mellan män och kvinnor är bra som den är eller borde den förändras? I så fall hur. Argumentera för din åsikt!

 

Det är självklart att det är sotra skinllaer mellan mäns och kvinnors beteende, värderingar, förutsättningar och vilkor, men frågan är varför är det så ?

Om man frågar en tonårs kille eller tjej varför är det oftast män som jobbar inom bygg, det vanliga svaret man brukar höra är att män är starkare än kvinnor men varför är det så ?

 

Det som skiljer män och kvinnon så mycket ifrån varandra är ju helt enkelt traditioner, och hur vi har blivit uppfostrade. Men vi får även inte  glömma det biologiska skinlladerna mellan oss, för det är de biologiska skinlladerna som har gjort våra traditioner och även hur vi blir uppfostrade men frågan är vad har det biologiska skinlladerna med vår uppfostran och traditioner att göra?

 

Jo, män har en kraftfullare, muskulär omgivning runt skelettet än kvinnor, och det säger helt enkelt allt, att män är starkare och även tåler mer än kvinnor. Jag vill upprepa ordet kraftfullare för jag ska in på ett ämne där det bekriver att män är kraftfullere än kvinnor. Om vi går väldigt långt tilbaka i tiden så har män har alrid varit de som har gjort det tunga jobbet som tillexempel, bygga, jaga, och om man ägde åker så var det oftast män som jobbade. Kvinnornas position i den tiden var att ta hand om hemmet där de skulle tvätta, ta hand om barnen, laga mat osv.

 

Jag säger inte att kvinnor inte gjorde ett tungt jobb men det var långt ifrån männens, män fick använda sina muskler, styrka, tålamod och uthållighet väldigt mycket och det har även gjort att män är mer utvecklade än kvinnorna på de positionerna. (Jean-Baptiste de Lamarck) teori

Jag nämnde ordet traditioner innan och en idag lever den gammla traditionerna, men inte alls lika mycket, om vi kollar på byggprogramet så är det 99% män som studerar där, det är ett bra exempel på att den gammla traditionerna lever kvar en idag.

 

I vissa länder lever den gamla  traditionen kvar, att kvinnan är hemma och jobbar medans mannen är ute och jobbar, exempel på länder är, Saudiarabien, egypten, och länder i afrika .

Det kan bero på att det är väldigt billigt  och att de kan försörja sig lätt på pappans inkomst.

Men så är det absolut inte i Sverige, det är helt enkelt tvärt om. I sverige är det väldigt dyrt, vi kan bara nämna en sak och det är skatten 33%, det är riktigt högt. I ett land som Saudiarabien där det är väldigt rikt behöver man inte betala skatt så man klarar sig på en inkomst.

 

Jag tror på gud väldigt mycket, jag tror att gud har födde män starkare än kvinnor för att män ska jobba på den tunga branschen, där man ska bära stenar, som tillexempel en murare. Men frågan är varför tror du så Yousef ?

 

EXEMPEL : låt oss vända på det, vi säger att kvinnor jobbar som byggare, det är de som bygger hus, och det är de som murar helt enkelt det är de som gör det tunga jobbet.

Det hade absolut inte funkat frågan är varför? Jo, som alla vet är det kvinnor som föder barn, när en kvinna  är med barn så ska inte hon bära något tungt, hon ska inte anstränga sig alls för att det skadar barnet och då sker missfall och det innebär att en graviditet avslutas ofrivilligt innan fostret eller embryot blivit tillräckligt utvecklat för att överleva utanför moderns kropp.  Föreställ er att alla kvinnor ska ta ledigt i nio månder inom bygg branschen när de är gravida. Samhället hade helt enkelt inte funkat, för att det är väldigt många kvinnor som är gravida samtidigt, vem ska bygga våra hus?

 

Vi är födda så, vi är uppfostrade så , vi lever så, det kommer altid att vara så. Mäns och kvinnors beteenden, värderingar, förutsättningar och villkor är annorlunda vi kommer aldrig att kunna ändra på det. Jag tycker det är bra som det är. Vi lever i ett av världens mest jämnställt land och det vissas genom undersökninar av BNP vi har högre levnadsstandar. Alla länder lever som det passar de.  Jag tycker inte jämnställdheten mellan män och kvinnor är det stora problemet just nu. Det stora problemet just nu är MILJÖN, för det berör hela världen. Vi måste hitta natuvetenskapliga lösningar.

Men vi människor har ett väldigt stort problem och det är att vi aldrig kan vara nöjda.

När det är regn vill vi ha sol, när det väl är sol då är det för varmt och då vill vi ha regn igen.

 


Kommentarer
Postat av: Stefanhum

jag håller inte med dig, om att det finns så avgörande skillnader mellan män och kvinnor. Men du har rätt till din tro och åsikter. det vikitgaste är att du argumnetar väl för dina åsikter och det gör du. Du skriver ledigt och engagerat.

2008-10-17 @ 14:11:55
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0